محمد طحان پور کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفت و گو با ایران آهام: بازار لوازم خانگی کشور دچار رکود بسیار شدید است

محمد طحان پور کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفت و گو با ایران آهام: بازار لوازم خانگی کشور دچار رکود بسیار شدید است

بازار لوازم خانگی کشور دچار رکود بسیار شدید است/ جو روانی حاصل از اتفاقات سیاسی و انباشت تولید به رکود دامن زده/ فروشندگان لوازم خانگی گاها زیر قیمت مصرف کننده محصولات خود را به فروش می رسانند/ جریمه های ناشی از عدم اطلاع رسانی مناسب در مورد نحوه عملکرد سامانه جامع تجارت، فشار بسیا زیادی به فروشندگان لوازم خانگی وارد کرده است/ سازمان امور مالیاتی باید با بنکداران لوازم خانگی انعطاف بیشتری به خرج دهد/ کالای قاچاق هنوز در کشور خریدار دارد/ تا بساط قیمت گذاری دستوری هست رقابتی در بازار لوازم خانگی کشور شکل نخواهد گرفت

محمد طحان پور کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفت و گو با ایران آهام از مشکلات عدیده فروشندگان لوازم خانگی کشور می گوید که مشروح آن را در ذیل می خوانید:

آقای طحان پور نظرتان در مورد وضعیت بازار لوازم خانگی و مشکلات آن چیست؟

بازار لوازم خانگی دچار رکود شدید می باشد که یکی از دلایل آن مسائل سیاسی و جو روانی حاکم بر بازار است؛ البته انباشت تولید نیز سبب افزایش رکود در بازار شده است. این روزها شاهد هستیم اکثر کالاهای تولید داخل توسط واحدهای صنفی زیر قیمت مصرف کننده به فروش می رسدو متاسفانه واحدهای صنفی به دلیل همین رکود حاکم بر بازار دچار مشکلات عدیده ای شده اند و گاها مجبور به تمدید چک های خود نزد تولیدکنندگان هستند.

وی افزود: بزرگترین چالش فروشندگان لوازم خانگی بحث سامانه جامع تجارت است که به علت عدم اطلاع رسانی مناسب در گذشته، منجر به جریمه های سنگین شده است و با توجه به وضعیت کنونی کشور به علت تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای منظقه؛ متاسفانه جنگ اقتصادی نیز آغاز شده که علیرغم میل باطنی، فروشندگان مجبورند واحدهای خود را تعطیل کنند چون توان پرداخت چنین جریمه های سنگینی را ندارند.

البته باید بگویم که طی مکاتباتی به مسئولان ذی ربط اعلام شده که اگر این روند ادامه دار باشد آینده خوبی برای بازار لوازم خانگی کشور نمی توان متصور بودفروشنده ای که در جهت منافع ملی کشور، فقط کالای ایرانی را به فروش می رساند و از عرضه کالای قاچاق و تقلبی پرهیز می کندباید حمایتشود نه اینکه با جریمه های سنگین بنگاه اقتصادی اش بع تعطیلی کشانده شود.

طحان پور گفت: یکی دیگر از مسائلی که با آن رو به رو هستیم بحث های مربوط به مالیات است. سازمان امور مالیاتی طبق وظیفه ذاتی خود به دنبال اخذ مالیات از کسب و کارهاست که طبیعی است و در بحث خرده فروشی لوازم خانگی آنچنان شاهد مشکلات جدی نیستیم. اما بنکداران لوازم خانگی به دلیل اینکه کالاهای خود را با سود پایین می فروشند دچار مشکلات عدیده مالیاتی هستند و سازمان امور مالیاتی باید در مورد بنکداران لوازم خانگی انعطاف بیشتری به خرج بدهد.

وی ادامه داد: کالای قاچاق در کشور ما به دو دلیل خریدار دارد یکی بحث تنوع است و یکی بحث قیمت؛ تولیدات داخلی از یکسو به دلیل افزایش کیفیتی که پیدا کرده و همچنین مشکلات عدیده ای که تولیدکنندگان لوازم خانگی در بحث تامین مواد اولیه، بحث مالیات، حقوق و دستمزد و… دارند و از آن سو کالای قاچاق هیچگونه عوارضی برای ورود به کشور پرداخت نمی کند از لحاظ قیمتی نزدیک به یکدیگر هستند و به دلیل بحث روانی شهرت برندهای خارجی همچنان تمایل به خرید کالای قاچاق در بین مردم وجود دارد. البته باید گفت که بحث خدمات پس از فروش همچنان مطرح است.

طحان پور در پایان گفت: اما در مورد بحث قیمت گذاری دستوری باید گفت تا زمانی که قیمت گذاری دستوری بوده و سخت گیری های شدید اعمال شود همین مشکلاتی که عرض کردم وجود خواهد داشت. به نظر من تولید باید رقابتی بوده و قیمت گذاری نیز باید از سمت خود تولیدکننده صورت پذیرد. با این فرمول هم رقابت بیشتر خواهد شد و هم کیفیت افزایش خواهد یافت زیرا هر محصولی دارای کیفیت مناسب، خدمات پس از فروش باشد خریداران بیشتری خواهد داشت و محصولات نامرغوب و با قیمت بالا به صورت خود به خود از گردونه رقابت خارج خواهد شد

محمد طحان پور کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفت و گو با ایران آهام: بازار لوازم خانگی کشور دچار رکود بسیار شدید است
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. پس از تایید شما با خط مشی حفاظت از داده‌های ما موافقت می کنید.
اطلاعات بیشتر

هاکان بولگورلو

رئیس انجمن تولید کنندگان

هاکان بولغورلو مدیرعامل Arcelik است. او یک مهندس مکانیک، یک علاقه مند به دیجیتالی شدن، یک سخنران منظم در کنفرانس های محیط زیست و کنفرانس های کسب و کار سبز و یک کوهنورد اورست است. او کار خود را از سال 1995 آغاز کرد و از آن زمان تاکنون در سمت های مدیریتی مسئول عملیات بازرگانی، بازرگانی و برون سپاری بوده است.