اجاق های پخت و پز اینداکشن به مصرف کنندگان اجازه می دهد تا با خیال راحت مصرف گاز در آشپزخانه را کنار بگذارند. سرعت پخت و پز آنها نسبت به اجاق گازهای دیگر بالاتر است ، قابلیت کاهش و افزایش فوری دما را دارند، قابلیت کنترل دقیق دما را دارا می باشند و فقط زمانی کار میکنند ک ظروف مگنتیک مخصوص روی آنها قرار بگیرد بنابراین بسیار ایمن هستند و مهمتر از همه با الکتریسیته پاک پخت و پز انجام می دهند.
همانند خیلی از محصولات الکتریسیته محور در خانه های طرح آینده ، این محصول نوآور نقش مهمی را در صنعت بازی خواهد کرد چرا که اصولا به مشاجرات و مباحث مربوط به استفاده از گاز متان در خانه ها پایان می دهد. قبل از اجاق های پخت و پز اینداکشن ، پخت و پز با اجاق گاز و الکتریک کویل ها تنها گزینه های مصرف کنندگان بودند و از این بین اجاق گازها همیشه دست بالا را داشتند. جالب است بدانید علاقه به استفاده از اجاق گازها تنها به کارکرد آسان در کم و زیاد کردن شعله ها محدود نمی شود بلکه یک دلیل پیشا تاریخی در ذهن ما انسان ها دارد و آن اینست که اجداد غارنشین انسان شعله های آتش را دوست داشتند.
الکتریک کویل ها هم به عنوان گزینه دیگر خیلی مناسب به نظر نمیرسند چرا که کم و زیادکردن دما در آنها زمان بر است.
به جز هزینه زیاد گاز که همیشه از دغدقه های تولیدکنندگان و مصرف کنندگان لوازم خانگی بوده ، اخیرا تحقیقات بسیار زیادی در حوزه مضرات پخت و پز با گاز طبیعی صورت گرفته. در واقع گاز متان انواع مواد سمی ازجمله اکسید نیتروژن، دی اکسید کربن و ذرات دیگری را در هوا پخش می کند که محرک تنگی نفس و آسم بوده و زمینه بیماری های قلبی عروقی را تشدید میکند. علاوه بر این ، شواهد بسیار زیادی وجود دارد که به علت نشت های درون سیستم توزیع گاز متان، این گاز به مانند زغال در گرم شدن جهانی آب و هوا موثر است.
خوشبختانه اجاق پخت و پز اینداکشن به عنوان تکنولوژی جدید حوزه پخت و پز تمامی مزیت های اجاق گازا را دارد و لی معایب آن ها را ندارد.این تکنولوژی یک حلقه مگنتیک ایجاد می کند که مستقیما ظروف را گرم می کند و بر خلاف اجاق گازهای سنتی تمام محیط دور گاز را گرم نمیکند.
گازهای پخت و پز اینداکشن نسبت به تکنولوژی های قدیمی تر بهره وری بالاتری دارند و ۱۰ ثانیه پس از اینکه ظروف از روی صفحه برداشته میشود، خاموش میشوند. همچنین پخت با این تکنولوژی بسیار سریع است به نحوی که ۶ لیوان آب در ۲ دقیقه جوش می آید.
منابع مطالعاتی انجمن- احسان خرمشاهی