لوازم خانگی به راحتی قاچاق میشود/ آزادسازی واردات شعار است
۲۵ بهمن ۱۴۰۲برخورد با کالای قاچاق لوازمخانگی نباید مقطعی و جزیرهای باشد
۲۵ بهمن ۱۴۰۲فاضلی نیا گفت: وقتی برای تخصیص ارز ۸۰ روز باید صبر کنیم و فرآیند واردات مواد اولیه ۴ ماه زمان میبرد چگونه میخواهیم ارز برای واردات اختصاص بدهیم.
به گزارش خبرنگار برنا در نشست خبری انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی که با حضور شهیدی دبیر انجمن صوتی تصویری، شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک و فاضلی نیا دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی برگزار شد آخرین مشکلات این صنایع بررسی شد که مهمترین آن قاچاق گسترده در این حوزه بود.
شهیدی با اشاره به سلیقهای اجرا شدن قوانین در حوزه لوازم خانگی گفت: امروز قانون فقط برای تولیدکنندگان و افرادی که شفاف هستند اجرا میشود.
امروز ۳۰ درصدی پولی که مصرف کننده بابت لوازم خانگی پرداخت میکند مستقیم به حساب دولت میرود؛ ۹ درصد ارزش افزوده ۴ مدل مالیات، بیمه، هلال احمر بخشی از درآمدهای دولت از لوازم خانگی است که قاچاقچیان از پرداخت این ۳۰ درصد معاف هستند.
وی در خصوص طرح شناسه کالا گفت: چند سال پیش موضوع اجرای طرح شناسه کالا و کدرهگیری در حوزه لوازم خانگی مطرح شد و تولید کنندگان نیز به امید نتیجهبخشیِ این طرح در مبارزه با قاچاق کالا این طرح را به درستی اجرا و اکنون به صورت ۱۰۰ درصد طرح شناسه کالا اجرایی میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران بیان داشت:، اما با اجرای این طرح، به مرور و با توجه به مشکلاتی که برای آنها ایجاد کرد، رغبت تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برای عرضه کالای ایرانی لوازم خانگی با شناسه کالا کاهش یافت.
وی در خصوص آزاد سازی واردات گفت: ما شاهد قاچاق سیستماتیک و سازمانی هستیم ارزی که با ان لوازم خانگی وارد میشود حاصل از قاچاق ۱۵ میلیون لیتر گازوئیل و بنزین و گردش مالی ۴ میلیارد دلاری است یعنی دلاری ۳ هزار تومان فارغ از اینکه تولیدکنندهای که ارز ۴۲ هزار تومانی نیما میگیرد نمیتواند با ان رقابت کند حتی وارد کننده قانونی هم توان رقابت ندارد پس ازاد سازی واردات هیچ تاثیری نخواهد داشت.
شهیدی تصریح کرد: اگر بخواهیم جانب انصاف را رعایت کنیم در زمانیکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و گمرک بازار را رها کرده بودند این وزارت صمت و معاونت صنایع عمومی بود که از ما حمایت کرد و ما قدردان ان هستیم.
در ادامه این نشست امید فاضلی نیا دبیر انجمن لوازم خانگی با بیان اینکه لوازم خانگی کمترین افزایش قیمت را داشته است گفت: سال گذشته تورم نقطه به نقطه ۴۹ درصد بوددر حالیکه لوازم خانگی ۳۴.۸ درصد بوده، در سال جاری تا پایان ابان میانگین تورم ۴۳.۸۸ درصد بوده و لوازم خانگی ۳۸.۸ درصد بوده است در واقع در این ۵ سال مواد غذایی بیشترین تورم و لوازم خانگی کمترین میزان تورم را داشته است.
فاضلی نیا تصریح کرد: نزدیک به ۸۰ همت سرمایه گذاری در این حوزه صورت گرفته، اما به دلیل مشکلات تهیه ارز و واردات مواد اولیه و همچنین ترس از تغییر یک شبه قوانین باعث شده دیگر رغبتی برای سرمایه گذاری وجود نداشته باشد به طور مثال هم صحبتهایی که برای ازاد سازی واردات میشود سرمایه گذار را فراری میدهد در حالیکه من باور دارم ازاد سازی واردات همان اسم رمز قاچاق است.
وقتی برای تخصیص ارز ۸۰ روز باید صبر کنیم و فرآیند واردات مواد اولیه ۴ ماه زمان میبرد چگونه میخواهیم ارز برای واردات اختصاص بدهیم.
در ادامه این نشست شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک گفت: قانون مبارزه با قاچاق در عمل مبارزه با تولید است.
وی ادامه داد: گروهی در سازمانها فقط وظیفه دارند دنبال راههایی بروند که بتوانند از تولید کنندهها به هر بهانهای درامد زایی کند به طور مثال سال گذشته که شرایط کشور امنیتی شده بود و اینترنت دچار مشکل یکی از تولید کنندها نتوانست در موعد مقرر اطلاعات تولید خود را در سامانه بارگزاری کند همین عامل باعث شد که شرکت محکوم به پرداخت جریمهای معادل دیه هزار نفر آدم شد.
وی افزود: شرایط اقتصادی کشور و وضعیت تولیدکنندگان به گونهای نیست که بتوان به چشم درآمد زایی نگاه کرد.