قیمت گذاری دستوری سبب کاهش سرمایه گذاری در بخش تولید شده/ عرضه سهل کالای قاچاق و تقلبی بازی دو سر باخت است/ افزایش هزینه تولید به دلیل افزایش چشمگیر قیمت مواد اولیه است/ جذب سرمایه گذار خارجی باید اولویت مسئولان باشد/ عدم وجود نیروی کار متخصص بهره وری را کاهش داده است
قیمت گذاری دستوری سبب کاهش سرمایه گذاری در بخش تولید شده/ عرضه سهل کالای قاچاق و تقلبی بازی دو سر باخت است/ افزایش هزینه تولید به دلیل افزایش چشمگیر قیمت مواد اولیه است/ جذب سرمایه گذار خارجی باید اولویت مسئولان باشد/ عدم وجود نیروی کار متخصص بهره وری را کاهش داده است
لطفاً نظرتان را راجع به قیمت گذاری دستوری و آثار آن بر تولید لوازم خانگی بیان فرمایید؟
قیمت گذاری دستوری نه تنها سبب فشار بر تولیدکنندگان صنایع شده بلکه فساد و رانت را در کشور گسترش می دهد. اگر بخواهیم یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور را لیست کنیم قیمت گذاری دستوری جزو موارد اول می باشد. زیرا هم نرخ بازدهی صنایع را کاهش می دهد و هم سبب افزایش بازگشت دوره ای سرمایه خواهد شد و در نتیجه سرمایه گذاری در بخش تولید کاهش جدی خواهد یافت.
نظر جنابعالی در رابطه با آثار کالای قاچاق در حوزه تولید لوازم خانگی داخلی چیست ؟
امروز قاچاق تنها به معنی عرضه کالای خارجی به صورت غیر قانونی در کشور نیست. قاچاق زمینه عرضه کالای تقلبی را در بازار فراهم آورده است و عرضه سهل کالای قاچاق و تقلبی در بازار به معنای کاهش عرضه محصولات با کیفیت و دارای خدمات پس از فروش طولانی مدت داخلی در کشور و به خصوص شهرهای مرزی می باشد. که بازنده این مهم تولیدکنندگان و مصرف کنندگان هستند. تولید کننده به دلیل کاهش تقاضا و فروش محصولات خود متضرر شده و مصرف کننده نیز به دلیل نداشتن محصول با کیفیت و بدون ضمانت از خدمات پس از فروش محروم می شود.
راهکارهای جنابعالی برای گذر از دوره رکود در صنعت لوازم خانگی چیست ؟
رکود منحصر به صنعت لوازم خانگی نیست و متاسفانه باید گفت اقتصاد کلان کشور ما این روزها دچار رکود جدی شده است. از یک سو به دلیل تورم قدرت خرید مردم پایین آمده و از سوی دیگر بانک ها نیز سرمایه در گردش کارخانجات را تامین نمی کنند پس باید در راستای ادامه روند تولید محصولات با کیفیت مدیریت سرمایه گذاری هوشمند، توجه ویژه به استراتژی های بازاریابی و فروش، بهینه سازی زنجیره تامین و تنوع بخشی محصولات و تطابق با نیازهای بازار این دوران را مدیریت کرد.
نظر خود را در مورد موانع و مشکلات تولید لوازم خانگی همراه با راهکارهای پیشنهادی بیان فرمایید
فکر می کنم دغدغه اصلی این روزهای قریب به اتفاق تولیدکنندگان افزایش هزینه های تولید است. هزینه های تولید در کشور ما به دلیل افزایش سهمگین قیمت مواد اولیه و افزایش قیمت و کاهش عرضه انرژی به کارخانجات افزایش جدی داشته است. در کنار این رقابت با کالاهای قاچاق و تقلبی، تغییرات سریع در نیازهای مشتریان و محدودیت هایی که بروکراسی سنگین اداری برای ما ایجاد می کند را می توان برشمرد.
راهکارهای پیشنهادی جایگزین برای تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی لوازم خانگی از نظر جنابعالی چیست ؟
مدل های متفاوتی در دنیا برای عبور از دوران رکود در هر صنعتی وجود دارد. نیازی نیست که ما دوباره چرخ را اختراع کنیم معمولا در این شرایط در کشورهای صنعتی، سعی می شود با جذب سرمایه گذار خارجی، وام های بانکی بلند مدت و صدور اوراق قرضه مساله تامین سرمایه تولیدکنندگان را حل و فصل کنند.
چالش های کمبود نیروی انسانی متخصص در صنعت لوازم خانگی به همراه راهکارهای پیشنهادی برای رفع این نقیصه را بیان فرمایید
عدم وجود نیروی متخصص و کارآمد امروز در کشور ما وجود دارد که این مهم سبب کاهش بهره وری شده است. از یکسو هزینه آموزش نیروی کار بالاست و از سوی دیگر این وظیفه با آموزش عالی کشور است و تولیدکننده نمی تواند آن را به تنهایی انجام دهد. تنها راه حل برای تربیت نیروی کار متخصصهمکاری آموزش عالی کشور با تولیدکنندگان و مدرن کردن خطوط تولید صنعت لوازم خانگیست.
الزامات توسعه صادرات لوازم خانگی از نظر جنابعالی چیست؟ توضیح بفرمایید
برای اینکه بتوانیم جای پای خود را در بازارهای کشورهای دیگر محکم کنیم ابتدا نیاز به افزایش کمیت تولیدات داخلی را داریم که این بخش بر عهده تولیدکنندگان است که بتوانیم علاوه بر نیازهای بازار داخلی نیم نگاهی هم به صادرات داشته باشیم اما مهم تر از وظیفه ما تولیدکنندگان وظایف حاکمیتی مثل برقراری روابط تجاری با دنیا و همکاری دولت و بانک مرکزی برای نقل و انتقالات پولی است که تولیدکننده رغبت داشته باشد کالای خود را علاوه بر بازار داخلی کشور به خارج از کشور نیز صادر کند.
مسائل تولیدکنندگان لوازم خانگی در تامین مواد اولیه را به همراه راهکارهای پیشنهادی تشریح فرمایید
مشکل تامین مواد اولیه با کیفیت امروز اساسی ترین مشکلات صنایع کشور است از یک سو کیفیت مواد اولیه تولید داخل کاهش یافته و از سوی دیگر همین مواد اولیه به قیمت دلاری با تولیدکننده حساب می شود باید راهکار جدی برای تامین مواد اولیه با کیفیت پیدا کرد.
در مورد تحریم ها و همچنین محدودیت های ارزی برای واردات مواد اولیه نیز توضیح می فرمایید؟
تحریم های ظالمانه ای که بر کشور ما روا داشته شده نه تنها مردم ما را از نظر اقتصادی آسیب پذیر کرده بلکه تولیدکنندگان را نیز از جهت عدم تخصیص به موقع و نوسانات ارزی دچار چالش جدی نموده است که در نهایت نبود ارز توانایی تامین مواد اولیه را کاهش داده و در نهایت بازار تولیدکنندگان را به داخل کشور محدود می کند که این سبب می شود تکنولوژی روز دنیا دیرتر و سخت تر در صنایع پیاده سازی شود