مهاجرات نیروهای نخبه و هزینه آموزش دوباره نیروی انسانی از چالش های جدی این روزهای تولیدکنندگان است/ تحریم های سبب کاهش ۴۰ درصدی تولید کارخانجات شده است/ تنها راه عبور از رکود بازار لوازم خانگی اعطای تسهیلات ارزان به تولیدکنندگان است/ سهمیه بندی مواد اولیه بزرگترین چالش تولیدکنندگان است/ عرضه کالای قاچاق با این وسعت در بازار کشور حکم قتل عمد تولیدکنندگان داخلیست/ قیمت گذاری دستوری یعنی کاهش کیفیت، کمیت و عمر مفید محصولات و عدم انگیزه و سرمایه گذاری برای تولید کالاهای به روز جهانی
لطفاً نظرتان را راجع به قیمت گذاری دستوری و آثار آن بر تولید لوازم خانگی بیان فرمایید؟
قیمت گذاری دستوری یعنی کاهش کیفیت، کمیت و عمر مفید محصولات و عدم انگیزه و سرمایه گذاری برای تولید کالاهای به روز جهانی؛ قیمت گذاری دستوری علاوه بر تحمیل هزینههای سنگین به تولیدکنندگان و عدم سوددهی مناسب، قدرت رقابتپذیری تولید را از بین برده و در نتیجه منجر به تعطیلی یا ادامه تولید با ظرفیت پایین واحدها و فرار سرمایه گذاری از بخش تولید می شود.
نظر جنابعالی در رابطه با آثار کالای قاچاق در حوزه تولید لوازم خانگی داخلی چیست ؟
عرضه کالای قاچاق با این وسعت در بازار کشور معنای جز قتل عمد کارخانجات داخلی ندارد و بدون تردید سفره کارگران تولیدی های داخلی را کوچکتر خواهد کرد. متاسفانه بحث قاچاق کالا و ارز تاثیرات مخرب سنگینی بر اقتصاد کشورها دارد و موجب گسترش فقر و بیکاری و سست شدن پایه های اقتصادی و ناامنی در عرصه اقتصاد جامعه می شود که بر اساس آمار و اطلاعات موجود به هر میزان که ارقام قاچاق سازمان یافته کالا در کشور افزایش و رشد داشته به همان نسبت شاخص فقر در جامعه نیز رو به افزایش است که در این رابطه عوارض و تبعات سنگینی و لطمه شدیدی به جامعه اقتصادی کشور مخصوصا تولیدکنندگان وارد می گردد عرضه کالای تقلبی توهین به تولیدکنندگان زحمت کش بوده و باید با برخورد جدی دولت همراه باشد.
راهکارهای جنابعالی برای گذر از دوره رکورد در صنعت لوازم خانگی چیست ؟
تقریبا همه بازارهای لوازم خانگی کشور در نخستین ماه از سال جدید نیز مانند سال گذشته با رکود روبهرو بوده و خریدار در این بازار به سختی پیدا میشود. به این ترتیب رونقی در معاملات این بازار دیده نمیشود که بخش بزرگی از این اتفاق حاصل کاهش قدرت مصرفکننده است. البته نقش و رد پای تورم نیز در این ماجرا به خوبی دیده میشود اما باید اذعان کرد حتی در بدترین شرایط اقتصادی و رکود اقتصاد جهانی نیز کیفیت کالا حرف اول را میزند و بالاترین تبلیغ برای جذب مصرف کننده می باشد، لذا حفظ کیفیت، منجر به اخذ سهم بیشتری در بازار خواهد شد.
نظر خود را در مورد موانع و مشکلات تولید لوازم خانگی همراه با راهکارهای پیشنهادی بیان فرمایید
مهم ترین چالش تولید سهمیه بندی مواد اولیه بوده که زیان های بسیاری را به واحدهای تولیدی تحمیل کرده است. سهمیه بندی مواد اولیه صنعت لوازم خانگی باعث تقلیل تولید سالیانه و افزایش قیمت تمام شده کالا می گردد.
راهکارهای پیشنهادی جایگزین برای تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی لوازم خانگی از نظر جنابعالی چیست ؟
پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به صنعت با رویکرد رشد کمی و کیفی در حوزه صنعت لوازم خانگی قطعا سبب شکوفایی و عبور از رکود در بازارخواهد شد. زیرا هم دست تولیدکننده برای ارائه شرایط فروش منعطف باز تر خواهد شد و هم مصرف کننده با توجه به تورم موجود در اقتصاد کشور خواهد توانست محصولات مدنظر خود را به صورت قسطی تهیه نماید.
آثار تحریم بر تولید لوازم خانگی را تشریح و راهکارهای خود را در مواجهه با آن بیان فرمایید
تحریم یعنی تحمیل هزینههای سرسام آور برای صنعت داخلی، تحریم سبب تاخیر در تخصیص ارز به تولیدکنندکان می شود که از جمله بزرگترین ضرباتی است که باعث تعطیلی واحدهای کوچک تولیدی و کاهش ۳۰-۴۰٪ تولید کارخانجات بزرگ خواهد شد.
چالش های کمبود نیروی انسانی متخصص در صنعت لوازم خانگی به همراه راهکارهای پیشنهادی برای رفع این نقیصه را بیان فرمایید
مهاجرت نیروهای خبره و تحصیل کرده از دیگر مشکلات واحد های تولیدی بوده که منجر به جذب نیروی تازه کار و آموزش مجدد و پرداخت هزینه گزاف برای آموزش نیروها می شود.