اقتصاد گردشی: مزایای تولید محصولات با ماندگاری بیشتر
۲۹ شهریور ۱۴۰۲پیگیری های انجمن در خصوص موانع تولید از خط مقدم متولیان صنعت
۲۹ شهریور ۱۴۰۲نظام رتبه بندی چیست؟
نظام رتبه بندی تولیدکنندگان کشور ساز و کاری معین در قالب معیار های گوناگون جهت ساز در سطح ملی می باشد که به واسطه آن طی روندی تعریف شده، اثربخشی واحدهای تولیدکننده کشور در سطح ملی و بطور عادلانه مورد ارزیابی قرار می گیرد. معیار های سنجشی این نظام براساس استعلام نظر مشارکتی صاحبنظران صنایع، تولید کنندگان و بومی سازی الگوهای بین المللی رقابتی سازی صنعت طراحی خواهند شد.
این نگاه کلان و ملی، در کنار توجه به خواسته های ذی نفعان طرح از یک سو و از سوی دیگر توجه به میزان دسترسی به آمارهای کمی قابل اتکاء و ماهیت رتبه بندی و انجام رتبه بندی بصورت سالیانه از سوی دیگر، باعث می شود نوع شاخص های مورد استفاده در رتبه بندی ها، در راستای هدف طرح گزینش و تدقیق شود.
مزایای اصلی طرح نظام رتبه بندی تولید کنندگان:
- رقابتی کردن صنعت لوازم خانگی کشور
- شتاب دهی به مسیر حرکت تولید کنندگان در نیل به چشم انداز صنعت
- پیش نیاز مناسب سند جامع تحول و چشم انداز صنعت
- سازو کار مبتنی بر رویه واقعی و منصفانه
رقابتی کردن صنعت لوازم خانگی کشور:
- با توجه به اینکه کسب رتبه های برتردر این نظام پشتوانه تبلیغاتی اثر بخشی برای تولید کننده در سطح بازار مهیا می کند، تولید کننده مترصد تطبیق شرایط سازمانی و تولیدی خود با معیارهای معین شده خواهد بود و این متعاقبا موجب ارتقا سطح رقابت سالم تولید کنندگان طبق معیارهای از پیش توافق شده می گردد.
- معیار های سنجشی این نظام محصولات کپی شده و شرکت های کپی بردار را از تولیدکنندگان معظم ملی که با طرح های نوآورانه در جهت عمق بخشی ساخت داخل گام برمیدارند تفکیک مینمایند و متعاقبا آگاهی نهادهای ذیربط دولتی و مصرف کنندگان را نسبت اصالت برندهای داخل افزایش میدهد. نتیجه این آگاهی سازی میتواند چرخ تکاپوی شرکت های کپی بردار برای استفاده از ظرفیت های خود و حرکت به سمت تولید واقعی باشد .
- اختصاص ، عدم اختصاص ، میزان اختصاص و چگونگی اختصاص تسهیلات دولتی و صنفی با توجه به رتبه کسب شده تولید کنندگان تصمیم سازی می گردد، فلذا تولید کنندگان با افزایش اثر بخشی خود در صنعت طبق معیارهای سنجشی نظام می توانند امکان بهره مندی خود از تسهیلات را افزایش دهند.
- از آنجاییکه اخذ رتبه برتر در این نظام بصورت بین بخشی بوده و مستلزم اخذ استعلامات شفاف و مستقل ازطریق چندین ذیربط دولتی، صنفی و عمومی میباشد، به جای گزارش سازس های مرسوم، تولید کنندگان را به سمت مرتفع کردن چالش های سازمانی خود سوق می دهد و در واقع موجب شفافیت نسبی صنعت می گردد.
- اجرای صحیح طرح میتواند مصرف کننده را از خرید کالای قاچاق خارجی تا حدی منصرف نماید چرا ک معیار های متناظر کیفی و خدماتی بین المللی نیز در این نظام در نظر گرفت شده اند.
- در صورت اطلاع رسانی مناسب و صحیح، این نظام فارغ از فعالیت های برندینگ مجزای هر یک از تولیدکنندگان میتواند نقش موثری در موفقیت برندینگ آنها و متعاقبا موفقیت فروش آنها داشته باشد. لذا تولیدکننده را مجاب به رعایت مبانی اثر بخشی میکند که مد نظر نظام است.
شتاب دهی به مسیر حرکت تولید کنندگان در نیل به چشم انداز صنعت:
از آنجاییکه معیارهای سنجشی نظام رتبه بندی در انطباق با توسعه رقابت پذیری صنعت تدوین گردیده اند مسیر حرکت تولیدکنندگان معظم را در نیل به چشم اندازی یکسان سوق می دهد.
پیش نیاز مناسب سند جامع تحول و چشم انداز صنعت:
از آنجاییکه معیارهای سنجشی این نظام بصورت تجویزی تعریف نگردیده است و مشارکت فعال صاحبنظران صنعت در تدوین آن دخیل و موثر بود است، معیارهای سنجشی این نظام مسیر توسعه ای مشخص صنعت را برای همه تولید کنندگان تصویر می نماید و این شفافیت در مسیر توسعه پیش نیاز تعریف و تدوین سند جامع تحول و چشم انداز صنعت خواهد بود.
سازو کار مبتنی بر رویه واقعی و منصفانه :
علیرغم معیارهایی از جمله معیار فروش در انتخاب شرکت های برتر که توسط سازمان مدیریت صنعتی اعمال می گردد و نتیجتا شرکت خودرو سازی ایران خودرو بعنوان یکی از شرکت های برتر انتخاب می گردد.