حسین رمضان زاده مدیرعامل شرکت دیپوینت در گفت و گو با ایران آهام: برای مناظره با کسانی که به دروغ اعلام می دارند این صنعت مونتاژی است اعلام آمادگی می کنیم/ شخصی که باید متولی نظارت بر زیرمجموعه های خود برای عدم عرضه کالای قاچاق باشد با اظهاراتش عرضه کالای قاچاق را عادی سازی می کند/ امروز فاصله محصولات تولید داخل در صنعت لوازم خانگی با محصولات شرکت های تراز اول دنیا بسیار کاهش یافته است/ صنعت لوازم خانگی به عنوان یکی از صنایع پیش ران کشور، نه تنها توانسته است نیازهای مصرف کننده داخلی را در شرایط پیچیده تحریمی برآورده نماید، بلکه با تعمیق داخلی سازی قطعات مورد استفاده صنعت، به اشتغال زایی پایدار کشور کمک شایانی کرده است
این روزها صحبت های یکی از مسئولان صنفی لوازم خانگی بسیار حاشیه ساز شده است به همین دلیل گفت و گویی با حسین رمضان زاده مدیرعامل شرکت دیپوینت انجام دادیم که مشروح آن را مشاهده می کنید
آقای رمضان زاده در هفته گذشته یکی از مسئولان صنفی صنعت لوازم خانگی اظهاراتی مبنی بر قیمت تمام شده و کیفیت تولیدات داخلی داشتند نظر شما در این مورد چیست؟
متاسفانه گوینده بدون آشنایی و دانش کافی در خصوص شرایط حاکم بر تولید داخلی، اظهار نظرهای غیر کارشناسانه ای ابراز نموده که موارد ذیل در این خصوص به عرض می رسد
طی یک دهه اخیر شاهد رشد روز افزون دانش و تکنولوژی در صنعت لوازم خانگی هستیم. در سایه سرمایه گذاری های قابل توجه، ارتباط با شرکت های پیشرو و تلاش متخصصان داخلی، امروز فاصله محصولات تولید داخل در صنعت لوازم خانگی با محصولات شرکتهای تراز اول بسیار کاهش یافته است. این صنعت به عنوان یکی از صنایع پیش ران کشور، نه تنها توانسته است نیازهای مصرف کننده داخلی را در شرایط پیچیده تحریمی برآورده نماید، بلکه با تعمیق داخلی سازی قطعات مورد استفاده صنعت، به اشتغال زایی پایدار کشور کمک شایانی کرده است.
شرکت های تولید کننده داخلی امروز صاحب تکنولوژی و دانش فنی لازم برای تولید انواع لوازم خانگی مورد نیاز کشور هستند و آمادگی خود را جهت مباحثه یا مناظره علمی در این خصوص اعلام می دارند. ایجاد شرکتهای دانش بنیان در این حوزه و همکاری با مراکز علمی کشور در جهت توسعه صنعت، گواه دیگری بر این مدعی است.
ادعا شده است که مشتری نیاز خود را از طریق کالای ارزان قاچاق تامین می کند!! ابراز چنین مطلبی از سوی یکی از مسوولان اتحادیه فروشندگان بسیار جای تامل و البته تاسف دارد. دوستان که بایستی متولی نظارت بر صنوف زیر مجموعه خود باشند تا از بروز آشفتگی در بازارها در اثر فروش کالای قاچاق جلوگیری به عمل آید، حال کم کاری و ضعف مدیریت خود را با رفتار مصرف کننده توجیه می فرمایند!
پر واضح است که نه تنها در ایران، بلکه در هر کشور دیگری مقوله قاچاق همچون غده سرطانی در اقتصاد است که چرخه تولید داخلی، اشتغال زایی و بسیاری مولفه های حیاتی را ضربه خواهد زد. اینکه خرید کالای ارزان تر قاچاق به عنوان یک برهان مطرح شود جای بسی تاسف است.
از سوی دیگر، ارزان تر بودن کالای قاچاق امری بسیار بدیهی است که هر فعال کم تجربه اقتصادی از دلایل آن اگاه است، اما برای شفاف سازی ذهن دوستان در اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی برخی از موارد را بر می شمارم:
- کالای قاچاق از پرداخت ١٠ درصد مالیات بر ارزش افزوده معاف است، حال آن که تولید کننده داخلی ملزم به پرداخت است.
کالای قاچاق معاف از هرگونه عوارض ورودی گمرکی است، حال انکه تولید کننده داخلی پس از طی مسیرهای طولانی و پیچیده واردات قطعات، ملزم به پرداخت حقوق ورودی گمرکی هستند و این اختلاف قابل توجهی در قیمت تمام شده کالای قاچاق ایجاد میکند.
- از دیگر سو، ارز مورد استفاده برای تامین کالای قاچاق در بسیاری موارد، ارز حاصل از صادرات برخی کالاهای خاص است، با این فرض کالای قاچاق با وجود ارزان تر بودن از کالای داخلی، با سودهای بسیار بالا در بازار به فروش می رسند.
اگر به موارد فوق هزینه های خدمات پس از فروش، کانالهای توزیع و سایر هزینه های وارد به تولید کنندگان داخلی را اضافه کنیم، اختلاف قیمت کالای ایرانی با قاچاق باید به مراتب بیشتر باشد.
در پایان تقاضا دارد دوستان با تحلیل های نابجا بر فشارهای روزافزون بر تولید نیافزایند.