بهزاد نجفی مدیرعامل شرکت مهندسی الکترونیک تصویر آفرین و بازرس اصلی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در گفت و گو با ایران آهام: از دولت درخواست می کنیم از تولید حمایت نکنید

بهزاد نجفی مدیرعامل شرکت مهندسی الکترونیک تصویر آفرین و بازرس اصلی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در گفت و گو با ایران آهام: از دولت درخواست می کنیم از تولید حمایت نکنید

  1. انتظارات شما به عنوان یک تولید کننده نوآور در صنعت لوازم خانگی از دولت جدید و وزارت صمت چیست؟

آرزوی موفقیت برای دولت جدید خواسته همه مردم شریف ایران است البته این موضوع که “با وزرای تکراری دولت های  قبلی که عدم موفقیت خود را اثبات نموده اند چگونه میتوان به موفقیت رسید” خود پرسشی است که جای تامل دارد. مدتها است که انواع بخشنامه ها رو دستورالعمل ها و سامانه های متعدد همگی بدنبال ایجاد شرایطی هستند که دست بازرگانان و دلالان و قاچاقچیان کوتاه شود و کالا با قیمت مناسب بدست مصرف کننده برسد. اما عملکرد آقایان یادآور مثلی است شنیدنی. از طلا بودن پشیمان گشته ایم مرحمت فرموده ما را مس کنید. مقام معظم رهبری دستور به حمایت از تولید میدهند، آقایان برق و گاز را قطع می کنند، ارز نمی دهند، اجاره املاک صنعتی ظرف چند ماه ۲.۵ برابر می شود. سامانه های ثبت سفارش و تخصیص ارز را می بندند، تولید کننده چطور مواد اولیه را باید وارد کند؟ چطور باید تولید کند؟ چطود حقوق بدهد؟ مالیت و بیمه و غیره هم که داستان شیرین خود را دارند. اینجانب به سهم خود از آقایان درخواست می کنم هیچ کاری نکنند. چون وقتی تصمیم به انجام کاری میگیرند تا آن کار را ویران نکنند دست از لطف بر نمی دارند. نمی خواهیم حمایت کنید، قبلا که حمایت نمی کردید چرخ کارخانه ها می چرخید. اما حالا دیگر حمایت از تولید در عمل به معنی سر بریدن آنهاست. از چندی پیش کارخانه ها شروع به افتادن نمودند مثل درختانی جنگلی که هیزم شکنان به جان آن افتاده باشند. جلوی واردات مواد اولیه را گرفته اید، ارز نمی دهید، برق را قطع می کنید، گاز را قطع می کنید، برخی شهرک های صنعتی علی رغم نداشتن آب آشامیدنی ماهانه مبالغ غیر قابل باوری را بعنوان هزینه آب دریافت می کنند. آیا تصور می کنید که از تولید حمایت می کنید؟؟؟   

  • قطعی آب و برق واحد‌های تولیدی در تابستان و گاز در زمستان چه آثار کوتاه مدت و بلند مدتی بر تولید دارد؟

قطعی آب و برق و گاز منجر به تعطیلی خطوط تولید می گردد. تولیدکننده مجبور به تغییر شیف های کاری به ساعات غیر عادی وصل بودن آب و برق و گاز می گردد که این یعنی افزایش هزینه و در تیجه افزایش بهای تمام شده. یا خرید آب و سوخت جایگزین و ژنراتور برق و سایر تجهیزات که آن هم به معنی افزایش بهای تمام شده و گاهی انباشت سرمایه ثابت می گردد. کمی فکر کنیم. آیا می خواهیم بهای تمام شده کمتر شود و کالا با قیمت کمتری به دست مصرف کننده برسد یا خیر؟ آیا بهتر نیست فکری برای کسری انرژی شود. در کشوری که آفتاب زیاد دارد و برخی مناطق بادخیز، آیا ساخت نیروگاههای خورشیدی، بادی و غیره اینقدر سخت است؟ آیا نمی شود کسری برق را با انرژی تجدید پذیر جبران کرد؟ آیا می خواهیم کشور آباد شود؟ تصفیه آب، تولید آب شیرین، عدم کشت محصولات نیازمند آب مانند هندوانه، مدیریت مصرف، بازسازی سدها، ساخت سیستم های تصفیه فاضلاب، کمک به صنایع و اجباری نمودن تمام کارخانه ها برای ایجاد سیستم های کوچک تصفیه فاضلاب و هزاران راه کار دیگر مواردی است که باید در نظر گرفته و اجرا گردد. فرقی نمی کند کدام دولت و کدام مجلس. همه باید پیرو یک برنامه عمل کنند و سهم خود را ایفا نمایند.   

۳‌. دولت چطور باید این زیان را جبران کند؟

دولت محترم اگر بررسی نماید متوجه زیان بسیار زیاد به صنعت می گردد. به نظر اینجانب ارز تولیدکنندگان می بایست فورا آزاد گردد تا بتوانند مواد اولیه مورد نیاز را وارد نمایند. در ازای این همه فشار سنگین و زیان وارده می بایست بخشودگی مالیاتی، بخشودگی مالیات بر ارزش افزوده، بخشودگی مالیات حقوق و بیمه، بخشودگی حقوق و سود گمرکی و غیره البته برای مدتی مشخص از راه کارهایی است که می تواند منجر به توانمند سازی تولید و جبران مافات باشد.

  • چه اولویت هایی باید در دستور کار تیم اقتصادی دولت جدید باشد؟

ثبت سفارش و تخصیص ارز واحدهای تولیدی دارای آمار تولید فورا آزاد گردد و طی یک هفته پرداخت گردد زیرا آنچه امروز آزاد شود منجر به واردات در ۴ ماه بعد خواهد شد. این یعنی هرآنچه زیان تا امروز به تولیدکنندگان وارد شده در صورت اقدام فوری  حداقل ۴ ماه دیگر نیز ادامه دارد. پس اقدام فوری الزامی است. بعلاوه جهت واردات مواد اولیه ارز فقط می بایست در اختیار تولیدکننده قرار گیرد نه شرکت های بازرگانی. این اقدام فوری در حال حاضر ضروری ترین اقدام جهت احیای کارخانجاتی است که در آستانه مرگ قرار دارند.

بهزاد نجفی مدیرعامل شرکت مهندسی الکترونیک تصویر آفرین و بازرس اصلی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در گفت و گو با ایران آهام: از دولت درخواست می کنیم از تولید حمایت نکنید
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. پس از تایید شما با خط مشی حفاظت از داده‌های ما موافقت می کنید.
اطلاعات بیشتر

هاکان بولگورلو

رئیس انجمن تولید کنندگان

هاکان بولغورلو مدیرعامل Arcelik است. او یک مهندس مکانیک، یک علاقه مند به دیجیتالی شدن، یک سخنران منظم در کنفرانس های محیط زیست و کنفرانس های کسب و کار سبز و یک کوهنورد اورست است. او کار خود را از سال 1995 آغاز کرد و از آن زمان تاکنون در سمت های مدیریتی مسئول عملیات بازرگانی، بازرگانی و برون سپاری بوده است.