امید محمودی عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیرعامل شرکت ناسا الکترونیک در گفتگو با ایران آهام:بزرگترین دشمن تولید در کشور، چه در مورد لوازم خانگی و چه در مورد کالاهای دیگر بحث عرضه گستره کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار است

امید محمودی عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیرعامل شرکت ناسا الکترونیک در گفتگو با ایران آهام:بزرگترین دشمن تولید در کشور، چه در مورد لوازم خانگی و چه در مورد کالاهای دیگر بحث عرضه گستره کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار است

تبعیض قیمت گذاری دستوری برای محصول نهایی و آزادسازی قیمت برای صنایع بالادستی باید از میان برداشته شود/ بزرگترین دشمن تولید در کشور، چه در مورد لوازم خانگی و چه در مورد کالاهای دیگر بحث عرضه گستره کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار است/ باید به واحدهای تولیدی از طریق بانک ها سرمایه در گردش تزریق شود و اگر این اتفاق نیفتد برنامه های توسعه ای متوقف خواهد شد/ تخصیص و تامین ارز، مشکلات گمرکی و پروسه های اداری دست و پا گیر بزرگترین مشکل صنعت لوازم خانگی است/ بزرگترین خدمت به صنعت لوازم خانگی، ایجاد واحدهای تولیدی کوچک تولید قطعات لوازم خانگی است. که تفاوت اصلی ایران با کشور چین است/ متاسفانه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری سبب شده هیچ تسهیلاتی در اختیار تولید قرار نگیرد/ دولت اگر نمی تواند انرژی واحدهای تولیدی را تامین کند باید ژنراتور های مخصوص در اختیار کارخانجات قرار دهد تا حداقل خطوط تولید کاملا تعطیل نشود.

امید محمودی عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیرعامل شرکت ناسا الکترونیک در مورد قیمت گذاری دستوری در صنعت لوازم خانگی گفت: قیمت گذاری دستوری بیشتر به معنی قیمت اجباری است. اگر قرار است قیمت اجباری برای محصول نهایی تعیین شود، صنایع بالادستی نیز باید با همین سیاستگذاری تعیین قیمت بشوند نه اینکه برای اینکه فشار به مصرف کننده نیاید سیاستگزار فقط به دنبال فشار به تولیدکنندگان باشد.

وی با اشاره به عرضه گسترده کالای قاچاق و تقلبی در بازار تاکید کرد: بزرگترین دشمن تولید در کشور، چه در مورد لوازم خانگی و چه در مورد کالاهای دیگر بحث عرضه گستره کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار است. قاچاق از مبادی ای انجام می گیرد که هیچگونه عوارضی از کالا برای ورود به کشور از آن دریافت نمی شود اما این عوارض با عناوین دیگر مثل مالیات و… از تولیدات داخلی اخذ می گردد و این یعنی گران تمام شدن کالای ایرانی در برابر کالای قاچاق خارجی. به شخصه با واردات قانونی کالا مشکلی ندارم اما کالایی که مشخص باشد مبدا ورود آن کجاست و با شرای برابر با کالای تولید داخل به بازار عرضه شود.

محمودی ادامه داد: متاسافنه شاهد هستیم کالای قاچاق و تقلبی در حوزه لوازم خانگی، به صورت سازمان یافته وارد بازار کشور می شود، فقط کافیست سری به بازار شوش بزنید می بینید که بازار توسط کالای قاچاق اشباع شده است و این برای کشور خطرناک است. وگرنه کالایی که توسط کولبران یا به صورت ته لنجی وارد کشور می شود اثر خاصی در این حجم قطعا ندارد. در نهایت باید گفت کالای قاچاق و تقلبی هم به تولیدکننده صدمه جدی می زند و هم به مصرف کننده نهایی، زیرا کالای قاچاق و تقلبی هیچ خدمات پس از فروشی به مصرف کننده عرضه نمی کند.

مدیرعامل شرکت ناسا الکترونیک با اشاره به رکود حاکم بر بازار کشور گفت: اکثر تولیدکنندگان با کمبود جدی نقدینگی مواجه هستند. باید به واحدهای تولیدی از طریق بانک ها سرمایه در گردش تزریق شود و اگر این اتفاق نیفتد برنامه های توسعه ای متوقف خواهد شد که منجر به عقب ماندگی کالاهای ایرانی از نمونه های خارجی خواهد شد. دولت باید با برنامه ریزی منظم مشکل سرمایه در گردش تولیدکنندگان را حل کند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در عرصه تولید گفت: تخصیص و تامین ارز، مشکلات گمرکی و پروسه های اداری دست و پا گیر بزرگترین مشکل صنعت لوازم خانگی است. بزرگترین خدمت به صنعت لوازم خانگی، ایجاد واحدهای تولیدی کوچک تولید قطعات لوازم خانگی است. که تفاوت اصلی ایران با کشور چین است. چین با ایجاد واحدهای کوچک قطعات لوازم خانگی توانسته است در این صنعت جهش جدی کند.

عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در مورد تسهیلات بانکی حوزه تولید گفت: متاسفانه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری سبب شده هیچ تسهیلاتی در اختیار تولید قرار نگیرد. سوال اینست اگر تسهیلات به تولید اختصاص یابد، اشتغال بیشتر شود به نفع ازدواج و فرزندآوری است؟ یا اینکه این مبلغ به صورت ریالی به بازارهای دیگر تزریق شود؟ دولت باید سیاست پرداخت تسهیلات خود را به سمت تولید سرازیر کند که هم مشکل اشتغال حل شود و هم مشکل ازدواج و فرزندآوری.

وی با اشاره به کمبود نیروهای متخصص در صنعت لوازم خانگی افزود: واحدهای دانشگاهی و فنی و حرفه ای باید طبق نیازهای تولید کشور به تربیت نیرو بپردازد در حال حاضر کمبود نیروهای متخصص کار را بسیار برای تولیدکنندگان سخت کرده است.

محمودی با اشاره به اهمیت بحث توسعه صادرات در صنعت لوازم خانگی گفت: اگر بیش از ۷۰ درصد یک محصول بومی سازی شد،امکان صادراتش از لحاظ کیفی و قیمتی امکان پذیر است. البته باید گفت امروز شاهد هستیم برای واردات قطعات ارزی در اختیار تولیدکننده قرار نمی گیرد و از سوی دیگر مواد اولیه ایرانی نیز از کیفیت بالایی برخوردار نیست که این کار را برای ما بسیار دشوار کرده است.

وی ادامه داد: مدت زمان ۳ ماهه تخصیص ارز یکی از مشکلات جدی ماست و تغییرات ناگهانی در مدت زمان تخصیص برنامه ریزی صنعت را بهم می زند. تامین و تخصیص ارز باید طبق اعلام قبلی و کامل انجام شود

مدیرعامل شرکت ناسا الکترونیک در پایان با اشاره به ناترازی انرژی و قطعی های ناگهانی گاز، برق و آب واحدهای تولیدی نیز گفت: قطعی انرژی واحدهای تولیدی عملا ادامه کار را برای تولیدکنندگان غیر ممکن کرده است. دولت اگر نمی تواند انرژی واحدهای تولیدی را تامین کند باید ژنراتور های مخصوص در اختیار کارخانجات قرار دهد تا حداقل خطوط تولید کاملا تعطیل نشود.

امید محمودی عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیرعامل شرکت ناسا الکترونیک در گفتگو با ایران آهام:بزرگترین دشمن تولید در کشور، چه در مورد لوازم خانگی و چه در مورد کالاهای دیگر بحث عرضه گستره کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار است
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. پس از تایید شما با خط مشی حفاظت از داده‌های ما موافقت می کنید.
اطلاعات بیشتر

هاکان بولگورلو

رئیس انجمن تولید کنندگان

هاکان بولغورلو مدیرعامل Arcelik است. او یک مهندس مکانیک، یک علاقه مند به دیجیتالی شدن، یک سخنران منظم در کنفرانس های محیط زیست و کنفرانس های کسب و کار سبز و یک کوهنورد اورست است. او کار خود را از سال 1995 آغاز کرد و از آن زمان تاکنون در سمت های مدیریتی مسئول عملیات بازرگانی، بازرگانی و برون سپاری بوده است.