دولت جدید با سیاست های حمایتی مانند اعمال تعرفه منطقی بر واردات لوازم خانگی، جلوگیری از عرضه کالای قاچاق و تقلبی و کاهش بروکراسی های نفس گیر، از تولید داخل حمایت کند/ ایجاد ثبات اقتصادی برای همه یک اولویت جدی است/ تامین مواد اولیه بنگاه های تولیدی باید با قیمت مناسب و بدون نوسان باشد/ دولت جدید اگر فضای بین المللی را بگشاید لوازم خانگی ایرانی توانایی رقابت با کالای خارجی در بازارهای ثالث را دارد/ انتظار داریم مسیرهای گفتگوی آقای پزشکیان با بخش خصوصی مانند قبل از انتخابات همچنان باز بماند
علی جابرزاده مدیرعامل شرکت کاخلر و عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در گفتگو با ایران آهام از انتظارات تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی از رئیس جمهور جدید و دولت چهردهم می گوید که مشروح آن را در ذیل می خوانید:
تولید در هر کشوری بنیان اصلی آن کشور را شکل می دهد زیرا مقدمه به توسعه رسیدن هر اقتصادی تولید داخل آن است. اگر نگاه جدی به جوامع توسعه یافته داشته باشیم می بینیم که هر کشوری که توانسته با استفاده از ظرفیت داخلی خود مزیتی در حوزه تولید خدمات و کالا بیافریند. در یک روند میان مدت به توسعه پایدار نزدک شده است. کشور ما نیز با توجه به جایگاه استراتژیکی که در منطقه دارد و همچنین صنعتگران و بخش خصوصی مستعدی که در کشور در حال فعالیت هستند قطعا می تواند در حوزه تولید موفق بوده و کشور را به سمت توسعه پایدار به پیش ببرد به همین منظور دولت جدید باید در حوزه های مختلف با سیاستگذاری درست ریل اقتصاد را به مسیر اصلی بازگرداند.
جابر زاده در ادامه گفت: حمایت از تولید داخلی تنها به حرف نیست بلکه تولید را باید با ایجاد و تقویت سیاستهای حمایتی از تولیدکنندگان داخلی، مانند تعرفههای مناسب بر واردات لوازم خانگی خارجی که در تمام دنیا مرسوم است و همچنین تسهیل فرآیندهای اداری و کاهش بروکراسی برای ثبت و راهاندازی واحدهای تولیدی حمایت کرد.
عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران افزود: تأمین مواد اولیه دیگر چالش این روزهای صنعت لوازم خانگی است که آقای رئیس جمهور و وزرایش باید تدبیری بیاندیشند که تأمین و توزیع بهینه مواد اولیه مورد نیاز صنایع لوازم خانگی با قیمت مناسب و بدون نوسانات شدید در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد. البته ایجاد ثبات در اقتصاد کلان، به ویژه در زمینه نرخ ارز و کنترل تورم که تأثیر مستقیم بر قیمتگذاری و هزینههای تولید دارد.
مدیرعامل شرکت کاخلر با تاکید بر توسعه زیر ساهت ها گفت: دولت باید مشوق باشد. یعنی به جای تصدی گری بیاید با مشوق هایی صنعت را به سمت توسعه و ایجاد سرمایهگذاری در زیرساختهای حمل و نقل و لجستیک برای تسهیل توزیع محصولات و کاهش هزینههای حمل و نقل سوق بدهد البته نباید از نوآوری و تحقیق و توسعه غافل ماند و اگر دولت با حمایت از تحقیقات و توسعه فناوریهای جدید و نوآوری در طراحی و تولید لوازم خانگی واحدهای تولیدی را حمایت کند قطعا صنعت لوازم خانگی ایران بیش از پیش شکوفا خواهد شد.
افزود: راهاندازی برنامههای آموزشی برای ارتقاء مهارتهای نیروی کار در صنعت لوازم خانگی، ایجاد و تقویت بازارهای صادراتی برای محصولات داخلی، به ویژه در کشورهای همسایه و منطقه، حمایت از برندهای داخلی با ترویج و افزایش آگاهی مصرفکنندگان نسبت به کیفیت و مزایای محصولات تولید داخل نیز می تواند از برنامه های دولت چهاردهم در حوزه لوازم خانگی باشد.
جابرزاده در انتها با اظهار امیدواری از ارتباط خوب دولت با بخش خصوصی گفت: امیدواریم آقای پزشکیان همانطور که در زمان تبلیغات انتخاباتی بارها پای درد دل کارآفرینان بخش خصوصی نشست در ادامه نیز با ایجاد مسیرهای ارتباطی مؤثر با نمایندگان صنعت لوازم خانگی برای بررسی مشکلات و چالشها و ارائه راهکارهای مناسب اهتمام بورزد.