رویا نظری عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیر فروش گروه صنایع الکترونیک سیماران در گفتگو با ایران آهام: مصرف کننده نهایی بیش از تولیدکننده از عرضه کالای قاچاق و تقلبی ضرر خواهد کرد

رویا نظری عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیر فروش گروه صنایع الکترونیک سیماران در گفتگو با ایران آهام: مصرف کننده نهایی بیش از تولیدکننده از عرضه کالای قاچاق و تقلبی ضرر خواهد کرد

قیمت گذاری دستوری سبب کاهش رقابت و زیان ده شدن واحدهای تولیدی خواهد شد/ مصرف کننده نهایی بیش از تولیدکننده از عرضه کالای قاچاق و تقلبی ضرر خواهد کرد/ عدم تخصیص ارز، انباشت مواد اولیه در گمرک از جدی ترین چالش های صنعت لوازم خانگی است/ عدم وجود نیروی متخصص در صنعت ایران به دلیل عدم همراستایی آموزش عالی و نیازمندی های بخش تولید است/ باید کف توناژ مربوط به فلزات، در بورس کالا تقلیل یابد/ به دلیل تحریم ها حتی شرکت های چینی نیز با تولیدکنندگان ایرانی همکاری نمی کنند.

رویا نظری مدیر فرش گروه صنایع الکترونیک سیماران در گفت و گو با ایران آهام به بررسی مشکلات و چالش های تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی پرداخته که مشروح آن را در ذیل می خوانید:

خانم نظری از چالش های صنعت لوازم خانگی بگویید می دانیم این روزها تولیدکنندگان لوازم خانگی نسبت به قیمت گذاری دستوری انتقادات جدی دارند این مورد را چطور ارزیابی می کنید؟

 با توجه به عدم موفقیت صنایع دیگر از جمله خودروسازی ،قطعا در لوازم خانگی تولیدکنندگان دچار چالش های عظیمی خواهند بود. شرکت های زیان ده ازجمله نتایج قیمت گذاری دستوری است. قیمت گذاری دستوری فضای رقابتی را کاهش می دهد و رقابت سالم را از بین خواهد برد.

وی در ادامه با اشاره به مضرات عرضه کالای قاچاق و تقلبی افزود: مساله قاچاق در لوازم خنگی سالهاست از دغدغه های این صنعت و بازار بوده است.اما متاسفانه هیچ وقت دولت راهکار اساسی برای مواجه و حل این مساله نداشته است.مصرف کننده نهایی متضررترین نفر می باشد.کالای تقلبی که با قیمت گزاف به دست مصرف کننده می رسد و همچنین بازار را برای تولید کننده سخت می کند. و سبب ایجاد عدم نگرانی از انباشت کالا در انبار محصول ،فروش در حد نیازهای ضروری هزینه ای وحفظ شرایط تولید به هر قیمت ممکن خواهد شد

عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران با اشاره به رکود تورمی حاکم بر بازار لوازم خانگی گفت: مشکل عمده عدم تخصیص به موقع ارز و انباشت مواد اولیه درگمرک و راهکار رفع رکود در بازار از زاویه تولیدکنندگان، تسهیل در جزئیات ثبت سفارش و برنامه دقیق دولت و اعلام زمان انتظار از ثبت سفارش و تشخیص آن می باشد که می تواند به رفع رکود از زاویه نگاه تولیدکنندگان لوازم خانگی کمک کند. البته افزایش سقف اعتبارات بانکی بدون در نظر گرفتن گردش مالی شرکت ها ناشی از رکورد بازار نیز سبب سخت تر شدن و کندتر شدن خطوط تولید شده است.

وی افزود: متاسفانه یکی از بزرگترین چالش های در حال حاضر برای شرکت های تولیدی نیروی منابع انسانی به ویژه نیروی متخصص می باشد.سیل عظیمی از مهاجرت ها ،ناهم ترازی در هزینه و درآمد از عوامل آن می باشد.یکی از راهکارهای موثر همسو شدن واحد های دانشگاهی و واحدهای تولیدی می باشد.آموزش دانشجویان و تربیت نیروی کار در دانشگاه و استفاده از این نیروها در محیط های تولیدی راه حل این مشکل بزرگ است.

نظری با اشاره به ضرورت وجود واحدهای تحقیق و توسعه در صنعت لوازم خانگی گفت: وسعت بالای صنعت لوازم خانگی و تغییرات گسترده در طرح ،تکنولوژی و…لاین محصولات ،این واحد میتواند از عقب ماندگی شرکت ها از بازار جهانی و حداقل از ضربات طرح های جدید خارجی جلوگیری کند.

نظری در ادامه با اشاره به راهکارهای موجود برای عبور از دوران رکود اضافه کرد: یکی از راه های برون رفت رکورد در بازار ایران صادرات می باشد،در صورت همکاری دولت باشرکت های تولیدی راه برای صادرات به کشورهای اطراف میتواند هموار شود و البته یکی از راهکارها برای واحد های بزرگ تولیدی نیز کاهش کف توناژمربوط به فلزات در بورس کالا است.

مدیر فروش گروه صنایع الکترونیک سیماران در رابطه با مشکلات مبتلابه تخصیص و تامین ارز گفت: عدم اعلام برنامه درست زمانبندی از دولت ،تامین ریالی تخصیص ها و البته برنامه زمان بندی تولید و پرسنل کارخانه را دچار مشکل می کند، لذا راه حل تنها اعلام درست زمان انتظار می باشد تا شرکت ها بتوانند به طور کامل در این رابطه برنامه ریزی کنند.

وی در پایان با اشاره به تحریم های  ظالمانه و آثار من بر صنهت گفت: آثار تحریم در زندگی روزمره گرفته تا تولید و بازار تاثیر مستقیم داشته است ،شرکت های چینی به دلیل مسائل تحریم حاضر به همکاری در حوزه مالی با واحد های تولیدی در ایران نمی باشند.

رویا نظری عضو انجمن ملی تخصصی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران و مدیر فروش گروه صنایع الکترونیک سیماران در گفتگو با ایران آهام: مصرف کننده نهایی بیش از تولیدکننده از عرضه کالای قاچاق و تقلبی ضرر خواهد کرد
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. پس از تایید شما با خط مشی حفاظت از داده‌های ما موافقت می کنید.
اطلاعات بیشتر

هاکان بولگورلو

رئیس انجمن تولید کنندگان

هاکان بولغورلو مدیرعامل Arcelik است. او یک مهندس مکانیک، یک علاقه مند به دیجیتالی شدن، یک سخنران منظم در کنفرانس های محیط زیست و کنفرانس های کسب و کار سبز و یک کوهنورد اورست است. او کار خود را از سال 1995 آغاز کرد و از آن زمان تاکنون در سمت های مدیریتی مسئول عملیات بازرگانی، بازرگانی و برون سپاری بوده است.